Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Δελτίο τύπου του σωματείου μας με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821



                 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
          ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
         ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ
                       ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
                                                         

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
         
             
                                                                                                                            Πάτρα 25/03/2017


  Στα πλαίσια της σημερινής ημέρας, επετείου της 25ης Μαρτίου 2017, αυτή η διαχρονικής σημασίας
Αντίσταση των Ελλήνων κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αποτελεί παγκοσμίως παράδειγμα για επανάσταση σε οποιαδήποτε είδους επικίνδυνης εξουσίας που υπονομεύει τις βασικές αρχές της ελευθερίας μας.

 Ο Αγώνας των Ελλήνων ενάντια στην "Ιερά Συμμαχία" που δεν μπορούσε να δεχτεί οποιαδήποτε μορφής αντίσταση, θυμίζει φανερά σήμερα την πολιτική επιλογή εναντίων των οικογενειών μας. Φαίνεται πια ξεκάθαρα πως δεν έχουν ίχνος επίγνωσης οι πολιτικές τακτικές που προάγουν οι άρχουσες εξουσίες εναντίον του συνόλου των ελευθεριών (εργασιακές ομηρίες).

 Η Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821 σίγουρα θα φοβίζει κάθε εξουσιαστή και θα ενώνει τους εξουσιαζόμενους με θάρρος, δύναμη, αλληλεγγύη, ενότητα και ομοψυχία ώστε να αντιστέκονται στον καταπιεστή.

 Το σωματείο μας βρίσκεται σήμερα στην Αγία Λαύρα, όπου παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία
εκατόν ενενήντα έξι χρόνια μετά από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης όπου με φωνή καθαρή προς όλους τους συναδέλφους και εν όψει της αυριανής ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ - ΣΥΣΚΕΨΗΣ στην Πάτρα ( όπως αναφέρει το από 20/03/2017 Αρ. Πρωτ. 49 έγγραφο μας ) απευθύνει μήνυμα προς όλους τους συναδέλφους να δείξουν γενναιότητα στη συνδικαλιστική ανασύνταξη. Επίσης υποσχόμαστε ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο τις παθητικές ενέργειες που μέχρι τώρα μας υποβάλλουν τα τερτίπια των εκάστοτε κυβερνήσεων, και διακηρύττουμε των αγώνα ενάντια στην εργασιακή ομηρία.

 Απαιτούμε να επικρατήσει εργασιακή ειρήνη βάζοντας τέλος στην άναρχη τακτική, γι αυτό η σημερινή μέρα μας γεμίζει δύναμη για αγώνα κατακτώντας αυτό που μας αρμόζει, τονίζοντας περίτρανα ότι το αποτέλεσμα κάθε μορφής αγώνα όταν είναι ηθικός και δίκαιος, γίνεται μαζικός και αργά η γρήγορα ανατρέπει τους εξουσιάζοντες  που επιλέγουν τέτοιου είδους υποδούλωση.




                     Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γραμματέας


        Οικονομόπουλος Γεώργιος                                                          Πολίτης Παναγιώτης