Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Απάντηση από το Σωματείο μας στην ΕΠΠΥΕ



           
   ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΏΝ 
 ΠΕΝΤΑΕΤΟΎΣ ΥΠΟΧΡΈΩΣΗΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΉΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΚΑΙ 
             ΙΟΝΊΩΝ ΝΉΣΩΝ
                                                                                                      


      Αρ. Πρωτ. 48                                                                                               Πάτρα 19/03/2017

ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΊΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗΣ ΤΗΝ ΑΠΌ 18/03/2017 ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΜΕΛΏΝ ΑΠΌ ΤΗΝ Ε.Π.Π.Υ.Ε.


(Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους στην Πάτρα, ότι το προεδρείο της ΕΠΠΥΕ θα παραβρεθεί στην Πάτρα. Ουδέποτε μιλήσαμε με τον κ. Οικονομόπουλο και ουδεμία σχέση έχουμε με τον κύριο αυτόν. Ενέργειες σαν και αυτές είναι δόλιες και πονηρές. Ήδη έχουμε έγγραφες αναφορές συναδέλφων, που  αναφέρουν, ότι συκοφαντεί το προεδρείο της ΕΠΠΥΕ και την νομική του σύμβουλο.
Επιφυλασσόμαστε δε για την συνέχεια για κάθε νόμιμη ενέργεια.)

    
    Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες.
Σε μια δύσκολη χρονική στιγμή που ο κλάδος έχει επέλθει μετά και από την αδυναμία να εφαρμοστεί ο νόμος 3938/11, ένας ίσως μεγάλος συνδικαλιστικός φορέας μας η (Ε.Π.Π.Υ.Ε.) όπου αρκετοί συνάδελφοι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους μέχρι την 08/02/2017, ότι θα προάγει τα συμφέροντα τους δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε. Θα θέλαμε λοιπόν να γνωστοποιήσουμε τα εξής με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της στις 18/03/2017 Ενημέρωση μελών τα παρακάτω:

 Κύριοι της Ε.Π.Π.Υ.Ε. έχετε χώσει το κεφάλι σας στην άμμο και νομίζετε ότι δεν μας βλέπετε, δεν σας βλέπουμε; Σαφώς και σας έχουμε προσκαλέσει στη συζήτηση του Σωματείου μας στις 19/03/20017 ημέρα Κυριακή στη Πάτρα 16:00 (Εργατικό κέντρο Πάτρας Κολοκοτρώνη 20) ο Πρόεδρος σας κ. Καστανίδης έχει δεχτεί τηλεφωνήματα από τον Πρόεδρο μας και από τον Γραμματέα μας και η απάντηση του ευγενική ότι λόγω πολλών υποχρεώσεων δεν μπορεί να παραβρεθεί και μας παραπέμπει στον συνάδελφο και συναγωνιστή χρήστη ειδησεογραφικού 
σάιτ κ. Ανδρέα Ρήγα.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες ουδεμία διάθεση είχαμε να ασχοληθούμε με καμία ομοιοσυνδικαλιστική οργάνωση μας, ειδικά την δεδομένη στιγμή, αλλά η Ε.Π.Π.Υ.Ε σαφώς η πρόσφατη ανακοίνωση της φανερώνει από μόνη της την διάθεση της να μην δέχεται την ήττα της στα σταθερά αιτήματα μας όπως:

1) Άμεση προώθηση Π.Δ. για την εφαρμογή του νόμου 3938/11

2) Εξίσωση μισθολογίου Π.Π.Υ. που ανανεώνουν

Κάνουμε γνωστό ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή ο συνδικαλιστικός ιστός μας είναι ανασύνταχτος μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο εκδιωγμού μας από τα κεκτημένα.                                               Για αυτό και σήμερα καλέσαμε σε συζήτηση καλόντας τους πρωτεργάτες που διαπραγματεύτικαν το τελευταίο διάστημα:

Τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΠΟΠΠΥΣΥΠ κ. Φαραντάκη Αλέκο
Τον Πρόεδρο της ΠΑΣΩΠΠΥ κ. Πλακοτάρη Νικόλαο
Τον Πρόεδρο της ΕΠΠΥΕ κ. Καστανίδη Γεώργιο

(Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παπαντώνης Κωνσταντίνος δεν καλέστηκε αλλά και ουδέποτε επικαλέστηκε ότι ενημερώθηκε, αν και του τηλεφώνησε ο Πρόεδρος μας και δεν απάντησε, όμως σε πρόσφατη ομιλία του προέδρου μας κ. Οικονομόπουλου Γεώργιου τόνισε πως προτίθεται να έρθει σε συζήτηση μαζί του)

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες για να έχουμε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα η απόφαση του Σωματείου μας ανέκαθεν εδώ και χρόνια τώρα είναι:


1) Ανασύνταξη συνδικαλιστικών δυνάμεων.

Εφόσον επιτευχθεί αυτό, τότε προώθηση του Π.Δ. για εφαρμογή του νόμου 3938/11 καθώς και για εξίσωση μισθολογίας των ΠΠΥ που ανανεώνουν.

Λόγω ότι αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε τα σημαντικά μας θέματα σας υποσχόμαστε ότι θα επανέρθουμε με καινούργιο έγγραφο μας μετά τις 29/03/2017 όπου θα απαντήσουμε στις αερολογίες της Ε.Π.Π.Υ.Ε.


                                                            
                                                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο 



                        Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γραμματέας


             Οικονομόπουλος Γεώργιος                                                      Πολίτης Παναγίωτης